eu am scot tot miezul am incercat sa ramina cit mai putina piine pe margini... cam asa arata taiat si se tine felii foarte bine...
Retete culinare pentru gospodine
Re: Retete culinare pentru gospodine
el si asa era un pic tare ...dar folia nu a lasat sa se usuce mai tare...sotul a spus ca seamana cu crema de ciuperci de la Andys nustiu cum se numeste mai preciz ca acolo tot in chifla dau crema ceea numai ca la noi era mai consistenta nu era nevoie de o mincat cu lingura...
Re: Retete culinare pentru gospodine
pe net sunt foarte multe retete de umplut piine dar fiecare face cu ce are prin frigider...
Re: Retete culinare pentru gospodine
gospodinile care fac Keksuri...impartasitiva va rog cu recete...sunt o amatoare de kesuri si fac foarte des...dar vreu sa mai schimb componenta lor...
Re: Retete culinare pentru gospodine
o sa spuneti ''pe net sunt multe recete'' dar fac citeodata de pe net si nu ese cum trebuie...ma gindeam ca poate avezi recete de la mame care au o istorie...
Re: Retete culinare pentru gospodine
Dutsu wrote:gospodinile care fac Keksuri...impartasitiva va rog cu recete...sunt o amatoare de kesuri si fac foarte des...dar vreu sa mai schimb componenta lor...
Eu am o receta de la soacra mea. Imi place foarte mult acest tip de chec..da si sotuli ii place
Deci e foarte simpla receta:
6 oua le batem cu 2 pahare rase de zahar ( paharul are 200ml)
adaugam 4 pahare de faina,amestecam bine
Dupa adaugam 1 pahar ulei si
Inca 2 pahare de faina ..treptat,si amestecam
dupa aceea adaugam 1 pahar de lapte si amestecam
Adaugam 1 lingura rasa soda de mincare ( lingura nu tare mare )
Sare de lamiie un virf de cutit.
Si eu mai adaug putin praf de copt...ca sa fie checul si mai pufos.
La dorinta se mai adauga bucati de ciocolata neagra...doar neagra..(se primeste mai gustos) ,sau bucati de fructe....fiecare dupa dorinta.Puteti sa nu adaugati nimic...insa bucatelele de ciocolata fac minuni
Mai apoi toata compozitia se toarna in forma pt chec si se pune la cuptor (neincalzit din timp,adica la rece) 5 minute la temperatura maximala, si apoi se lasa la 180-190 grade 40-45 minute.
Nu uitati sa verificati checul cu ub betisor...dar va asigur ca va iesi ideal
Pofta Mare!!!
Re: Retete culinare pentru gospodine
multumesc multtttttt de receta e foarte simpla...de care caut si eu...ca sunt multe recete prea complicate...
Re: Retete culinare pentru gospodine
eu nu demult am scos din rola kesurile dupa receta din link...numa ca in loc de stafide am pus coacaza neagra...atasez o poza...
[youtube]2MxTpZ6syY8 [/youtube]
[youtube]2MxTpZ6syY8 [/youtube]